tune cooks music design

Portfolio

klik hier voor meer audio

Project A15

Project A15 is een initiatief van Natuur & Milieu en Milieudefensie met als doel om de A15 de eerste duurzame autosnelweg te laten worden. Tune Cooks heeft de muziek geschreven onder het Testrijders Team Trial filmpje.

 

Reumafonds

De muziek voor de Jongeren over leven met reuma campagne van het Reumafonds is gecomponeerd in opdracht van communicatiebureau Branding a Better World.

Reumafonds

De muziek voor de Jongeren over leven met reuma campagne van het Reumafonds is gecomponeerd in opdracht van communicatiebureau Branding a Better World.

Reumafonds

De muziek voor de Jongeren over leven met reuma campagne van het Reumafonds is gecomponeerd in opdracht van communicatiebureau Branding a Better World.

Smooth Acoustic Slides

achtergrondmuziek, akoestische slide gitaren

Retro Game

BB-900

Podcast

Podcasten is een modern communicatiemiddel dat populair is om doelgroepen met specifieke interessen te bereiken.

Button Bashers

Button Bashers is dé Nederlandse podcast voor en door (retro) gamers n verzamelaars.

Aanpak

Tune Cooks heeft voor Button Bashers de intro lead verzorgd, bewerkingsprotocollen opgesteld, en de iTunes distributie geregeld.

klik hier voor meer Tune Cooks retro game muziek

 

the Musicbox (Baby Nap)

‘Baby Nap’ is een kinderliedje speciaal ontworpen voor authentieke muziekspeeldoosjes.

 

 

Rockabilly Background

Twenty Sicks is een coverband gewapend met contrabas, akoestische gitaar en drums. Alom bekende hits uit de afgelopen 50 jaar worden in een rock&roll/rockabilly outfit gegooid en krijgen een totaal ander karakter. Tune Cooks heeft de muziek ontworpen die gebruikt wordt onder de intro van de promo videos van deze deze band.

 

 

 

Film (virtuele orchestratie)

achtergrondmuziek voor speelfilm/documentaire

Bigbeat Funky Groove

Funky achtergrondmuziek

 • Project A15

  Project A15

 • Reumafonds

  Reumafonds

 • Reumafonds

  Reumafonds

 • Reumafonds

  Reumafonds

 • Smooth Acoustic Slides

  Smooth Acoustic Slides

 • Retro Game

  Retro Game

 • the Musicbox (Baby Nap)

  the Musicbox (Baby Nap)

 • Rockabilly Background

  Rockabilly Background

 • Film (virtuele orchestratie)

  Film (virtuele orchestratie)

 • Bigbeat Funky Groove

  Bigbeat Funky Groove

Services

Game

Games

Tune Cooks heeft een brede visie wat betreft compositie voor games; enerzijds kan muziek de geloofwaardigheid van de spelwereld versterken en narratieve elementen ondersteunen met expressieve harmonie en ritmiek. Anderzijds brengt spelmuziek de speler in een gemoedstoestand waarin deze beter op gameplaypatronen kan anticiperen. Daarnaast kan spelmuziek ook de status van het spel reflecteren, een succeservaring benadrukken of de aandacht ergens naartoe leiden.

De laatste jaren heeft adaptieve gamemuziek een vlucht genomen in games en ook hiervoor kan Tune Cooks componeren. De Cooks leveren in dat geval niet alleen de muziek maar ook een technisch prototype en een document dat beschrijft hoe de compositie gebruikt en geïmplementeerd kan worden in de game.

Film

Film

Naast virtuele orchestratie probeert Tune Cooks zich bij films en documentaires ook te focussen op muziek die afkomstig lijkt te zijn van een artiest/band. Deze aanpak zorgt vaak voor net iets meer contrast tussen beeld en geluid en kan daardoor een verrassende uitwerking hebben.

Dat deze band-benadering goed werkt in films, heeft filmregisseur Quentin Tarantino wel bewezen. In vrijwel al zijn films werkt hij bijna uitsluitend met muziek van bands en voor zijn recente film Django Unchained werden maar liefst vier nummers speciaal gecomponeerd door bekende artiesten. 

euro

Reclame

Identiteit en herkenbaarheid, daar streeft Tune Cooks naar bij composities voor reclame. Hun op maat gecomponeerde muziek heeft als doel de belevingswereld van de doelgroep vorm te geven door nadruk te leggen op een uniek geluid en/of catchy melodie.

Of u nu opzoek bent naar een specifieke sound of eenvoudige achtergrondmuziek met voice over, Tune Cooks denkt graag mee aan een passende oplossing.

overig_2

Overige

Hoewel de bovengenoemde services onze speerpunten zijn staat Tune Cooks altijd open voor andere vormen van muzikale ondersteuning, zie bijvoorbeeld het Musicbox project. Neem contact met op via onderstaande gegevens en er wordt u zo spoedig mogelijk een voorstel gestuurd.

Over Ons

 

Wie zijn wij?

Tune Cooks ontwerpt en produceert muziek. Het bedrijf levert originele en passende audio-ondersteuning voor multimedia producten en games. Creativiteit staat bij de Cooks hoog in het vaandel, echter zonder daarbij de wens van de klant uit het oog te verliezen. Bent u op zoek naar eigenzinnige, professionele maar ook voordelige muziek voor onder uw commercial, film of computerspel? Neem dan eens een kijkje in de keuken van Tune Cooks!

Waarom Tune Cooks?

voordelig

Tune Cooks kan in de meeste gevallen muziek aanbieden zonder royalties. U heeft dus geen bijkomende kosten bij gebruik van onze muziek op internet en ook geen extra copyright-kosten bij het ‘persen’ van beeld- en/of geluidsdragers. Tevens bespaart u een hoop administratieve rompslomp met Buma/Stemra.

van digitaal tot band-benadering

Met twee ervaren componisten die hun wortels in totaal verschillende muziekgenres hebben liggen, is Tune Cooks thuis in het componeren van zeer diverse muziek. De interactie tussen beide componisten zorgt altijd voor verrassende en originele muziek binnen het gewenste genre. Een van de specialiteiten van de Cooks is hun band gebaseerde benadering. Composities worden, mits de stijl het toelaat, op een dusdanige manier geschreven en geproduceerd alsof het materiaal afkomstig is van een bestaande formatie.

kwaliteit

Naast twee creatieve breinen, vier goede oren en een flinke dosis studio ervaring, beschikt Tune Cooks over twee afzonderlijke studioruimtes, beide voorzien van klasse A opname- en mixapparatuur. Hierdoor hebben de producties altijd een passende professionele sound.  

Het Team

 

Danny

Danny is al ruim 15 jaar actief als songwriter in diverse bands en heeft honderden liedjes geschreven in uiteenlopende muziekstijlen, van akoestisch tot heavy rock en van reggae tot elektro. Zo schreef hij o.a. de single ‘Grasping Song’ voor Waylon.  Hij beheerst veel verschillende instrumenten en neemt eveneens vocalen voor zijn rekening. Daarnaast heeft hij door de jaren heen veel ervaring opgedaan op het gebied van opnames en mixwerk.

 

Niels

Niels heeft een uitgebreide achtergrond in de game-industrie. In zijn loopbaan heeft hij als programmeur, designer, projectleider, en academicus vele perspectieven en belangen kunnen overzien voor deze bedrijfstak. Daarnaast heeft hij ervaring in het componeren en produceren van game muziek, elektronische muziek en virtuele orchestratie.

Samen vormen zij een creatief team dat elkaar aanvult en inspireert. De combinatie van beide achtergronden zorgt ervoor dat Tune Cooks op een breed vlak inzetbaar is voor toegepast muziekontwerp. Hun bandmuziek gebaseerde benadering met achtergronden in akoestische en elektronische muziek maakt dat Tune Cooks de proeftuin is voor een nieuw geluid. 

 

Contact

info@tunecooks.com
Danny +31(0)626746424
Niels +31(0)641758706